Geschiedenis

Al sinds mensenheugenis staat in elk Brabants dorp een café tegenover de kerk. Na de hoogmis op zondag gingen de mannen naar de overkant voor een borreltje, een biertje en om een kaartje te leggen. Zo werden noden van lichaam en geest in één moeite gelenigd.

Zo is ook ’t Wapen van Beers ontstaan. Het gebouw stamt uit 1777. Sinds 1802 heeft het een boerderij/café functie, bedrijvigheid in het pand. Dat cafégedeelte bestond uit niet meer dan een klein kamertje aan de straatkant.

Dorpsleven

In de vorige eeuw groeide ’t Wapen van Beers uit tot bloeiend middelpunt van het dorpsleven. Het kende verschillende eigenaren. Zo ook Jo en Jet van den Heuvel, opa en oma van de huidige eigenaren Sjaak en Jeroen, 25 jaar lang waren ze eigenaar van ’t Wapen van Beers.

Verenigingen

In 2004 ging het mis voor de toenmalige eigenaren. Ze konden het hoofd niet meer boven water houden. De eigenaar van het pand vroeg aan Sjaak van Oosterom, net klaar met zijn studie, om op het bedrijf te letten. Hij moest in elk geval de deur openhouden voor de verenigingen die er hun thuishaven hadden.

‘t Wapenvirus

Het duurde niet meer dan twee weken. Toen was Sjaak gegrepen door ’t Wapenvirus. Hij ging om tafel zitten met zijn broer Jeroen en hun ouders. Samen besloten de broers om ’t Wapen van Beers over te nemen. Piepjong, net afgestudeerd en vol ambitie.

Sinds die tijd hebben ze niet stilgezeten. De cafetaria, keuken, toiletgroep en zaal werden helemaal verbouwd. Als laatste aanwinst verscheen de veranda met tuin.