Ligging

Beers en omgeving

Beers is een Bourgondisch Brabants dorp met een gezellig hart. De kern kent karakteristieke gebouwen als de kerk, ’t Wapen van Beers, het oude gemeentehuis en de pastorie. De faciliteiten in het dorpscentrum, zoals de sporthal en de tennisbaan, zorgen voor veel levendigheid. Beers ligt in een heerlijk landelijke omgeving, met een paar pareltjes onder handbereik.

Kraaijenbergse plassen

Wie vanaf ons terras over het kerkplein kijkt, ziet het water van de Kraaijenbergse plassen al glinsteren. In dit uitgestrekte plassengebied zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Fietsen, wandelen, zwemmen, varen, zeilen, surfen, vissen of gewoon lekker zonnen: het kan allemaal. Er zijn verschillende strandjes en haventjes. De meest westelijke plas is een natuurplas. Gallowayrunderen en Exmoorpony’s lopen er vrij rond. Deze plas is een paradijs voor vogelliefhebbers. ’t Wapen van Beers is een ideaal startpunt voor een rondje rond de plassen, te voet of met de fiets. Het rondje meet zo’n 12 kilometer. Klik hier voor de routebeschrijving.

Hiersenhof, Ossenbroek, de Barendonk en Tongelaar

Op wandel- en fietsafstand van ’t Wapen van Beers liggen maar liefst vier landgoederen: Hiersenhof, Ossenbroek, de Barendonk en Tongelaar. Elk met een eigen karakter. Maar allemaal liggen ze in prachtige natuur en ademen ze historie. Voor de deur van ’t Wapen start een 15 kilometer lange wandelroute die deze landgoederen met elkaar verbindt.

In de buurt

Op iets grotere afstand van ’t Wapen van Beers zijn nog meer bezienswaardigheden te vinden. In het oosten, over de Maas, vindt u de Mookerhei. Westelijk van Beers ligt het gezellige vestingstadje Grave. En wie voor grootstedelijke ambiance gaat, rijdt naar Nijmegen of Den Bosch. In de nabije omgeving van Beers liggen verschillende musea. Beers zelf heeft het Veeteeltmuseum. Cuijk kent een cultuurstraatje met de FAD (historische foto’s) en museum Ceuclum, met onder andere de Romeinse geschiedenis van de omgeving. Iets verder weg liggen het Afrikamuseum (Berg en Dal), het Oorlogsmuseum (Overloon) en Museum Orientalis (Heilig Landstichting). In Overloon is ook het ruim opgezette Zooparc een bezoekje waard.